Høje Taastrup og vores familie er det helt rigtige match

Thomas og Laila samt familiens to døtre Ronja og Luna gik grundigt til værks, da de skulle vælge det rigtige sted at bo. Alt blev vendt og drejet og undersøgt, før valget faldt på et klyngehus med have i det centrale Høje Taastrup. I dag stortrives familien i deres nye kvarter. Og det er der mange grunde til.

Laila er fra Jylland – og hun var meget orienteret mod gode trafikale forbindelser til Nordjylland, da vi ledte efter ny bolig.

Samtidig er hun glad for åbne vidder og for at have luft omkring sig kombineret med en rolig, afslappet stemning. Der er ingen tvivl om, at Laila var den første i familien, der blev virkelig begejstret for Høje Taastrup. Hendes familie er også helt vilde med det. “Vi joker med, at Høje Taastrup er et ideelt sted for jyder”, lyder det fra Thomas, der sammen med Laila og familiens to piger er flyttet til Høje Taastrup efter en grundig analyse af familiens behov stillet op mod det eksisterende boligmarked.

PILEN PEGEDE PÅ HØJE TAASTRUP

Meget bolig for pengene, kort transporttid til København, varme anbefalinger fra kolleger, den rigtige afslappede atmosfære kombineret med attraktive forhold for børnefamilier og lutter positive resultater af Thomas´ detaljerede research gav Høje Taastrup den højeste placering på familiens ønskeliste.

“Vi arbejder begge i København som henholdsvis jurist og planlægger – og vores arbejdsplads ligger centralt i København. Derfor var en kort transporttid til København et væsentligt kriterium for os, da vi kiggede efter bolig, fortæller Laila og fortsætter: Fra Høje Taastrup Station er der kun 15 minutter til København med regionaltoget. Det var svært at konkurrere med for de andre steder, vi kiggede på. Jeg havde allerede hørt godt om Høje Taastrup

fra nogle kolleger, der var glade for at bo her. Da vi var herude første gang, kunne jeg mærke, at her var den rigtige afslappede atmosfære. Thomas går mere systematisk til værks – og han gik ned i alle detaljer og undersøgte alt muligt. Kommuneplan og lokalplan blev tjekket, højdekoter og lavninger i forhold til risiko for skybrud blev undersøgt, støjkort gennemgået samt skatteforhold med kommuneskatteprocenter og grundskyldspromiller. Og så selvfølgelig attraktive tilbud til børnefamilier, så pigerne kan trives her. Det hele pegede i den samme retning. Høje Taastrup og vores familie er det rigtige match”, lyder det fra en smilende Laila.

FEM MINUTTER PÅ CYKEL TIL TRAFIKALT KNUDEPUNKT

Tilgængelighed er omdrejningspunktet for Thomas og Laila, når de forklarer deres valg af Høje Taastrup som familiens nye bopælskommune. Fem minutter på cykel til stationen og et kvarter efter i København, ubesværet adgang til sportsfaciliteter, tæt til skole og gymnasium og fri parkering.

”Som børnefamilie ville vi gerne have et hus med fire værelser og en have til en pris, der var til at betale. Flere m2 for pengene ”, forklarer Thomas og fortæller videre: “Gode tilbud til børnefamilier vejede også tungt. Ronja på 14 år skal i gymnasiet om et par år, så det var også med i overvejelserne. Før vi flyttede herud, spillede jeg tennis i Sengeløse med nogle kammerater for det er næsten umuligt at få en tennisbane i København. Her er der altid baner at få. Nu spiller jeg også tennis med vores nye nabo, og vi benytter boldbane og atletikbanen på det nærliggende gymnasium.

Foreningslivet er velfungerende, og her er masser af sports- og fritidstilbud til pigerne. Infrastrukturen er virkelig god. Hvor mange steder har du kun 1 km til et af landets væsentligste trafikale knudepunkter? Vi kan cykle til Høje Taastrup Station på en lukket sti på fem minutter. 15 minutter efter står vi på Hovedbanegården.”