Eco-Village opfører et bæredygtigt bofællesskab for 150 husstande i Høje Taastrup C

Som en del af realiseringen af Høje Taastrup C har arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C netop solgt et større byggefelt på 8.420 m2 til Svanen Gruppen, der i samarbejde med Eco-Village vil opføre et bæredygtigt bofællesskab med fokus på økologi, genanvendelse og dele-principper.

Bofælleskabet vil være centreret om et ca. 1500 m2 fælleshus og 140-150 boliger med et gennemsnit på 50-60 m2. Der vil indgå særlige etplansboliger til ældre beboere samt særlige delelejligheder til studerende. Boligerne skal tegnes af WERK arkitekter.

”Målet med projektet er at lave små ejerboliger ud fra en såkaldt microliving tankegang med masser af fællesfaciliteter, fællesspisning, delebiler med videre. Boligerne vil være på forholdsvis få kvadratmeter – men til gengæld vil de have højt til loftet, både fysisk og i overført betydning”, siger Rikke Amalie Søndler, partner i Eco-Village.

Boligkomplekset vil blive opført ud fra konkrete bæredygtige principper og blive DGNB-certificeret. Der skal desuden indgå et fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse, og så mange materialer som muligt vil være svanemærkede.