Tre erhvervsmæglerselskaber går sammen om salg af Høje Taastrup C

CC Property, Newsec Advisory og Colliers International indgår et nyt samarbejde om salget af byggeretter på i alt 262.000 m2 i Høje Taastrups nye bydel – Høje Taastrup C. Det nye byområde får plads til 1.500 boliger og 4.000 arbejdspladser.

Normalt er de benhårde konkurrenter, men det omfattende byudviklingsprojekt i Høje Taastrup C har ført til et nyt og utraditionelt mæglersamarbejde. Det er ejendomsrådgiverne fra CC Property, der er gået sammen med kollegaerne i Colliers International og  Newsec Advisory for at sætte ekstra fart på salgsprocessen i udviklingsområdet i Høje Taastrup.

”Det er ikke hver dag, at vi ejendomsrådgivere arbejder tæt sammen på opgaver, men det store potentiale i Høje Taastrup C har banet veje for et nyt samarbejde i branchen. Sammen kan vi skabe en effektiv løsning for vores opdragsgiver i Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C. Vi kan få kontakt til en langt større del af markedet og angribe salgsarbejdet på en helt anderledes måde, når vi gør det sammen i stedet for hver for sig,” siger Peter Mahony, direktør i CC Property.

Faglige kompetencer der matcher

De tre ejendomsrådgiveres opgave består i at få solgt 180.000 m2 byggeret af de i alt 262.000 m2 til investorer og developere, der ønsker at være med til at udvikle området mellem Høje Taastrup Station og City 2 til en aktiv og levende bydel.

”Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C ser meget frem til denne nyskabende måde at etablere et samarbejde mellem flere ejendomsmæglere og sælger, udtaler Lars Bloch, Direktør/CEO for Høje Taastrup C P/S. På trods af at vi allerede har solgt en ikke uvæsentlig del af byggeretterne, så er det vigtigt at vores salg sker optimalt og i et tæt samarbejde med vores samarbejdspartner, og jeg er sikker på at den model vi har valgt er den rigtige, udtaler Lars Bloch”.

”Vi er tre meget forskellige ejendomsrådgivere med hver vores tilgang og kompetencer, men jeg er sikker på, at vi kommer til at komplementere hinanden godt i salgsarbejdet. I Newsec Advisory har vi lang erfaring med at rådgive om projektudvikling. Vi har et solidt netværk, som vi sammen med Newsec i Norden og vores internationale samarbejde med BNP Paribas vil kunne benytte os af til denne store opgave,” siger Brian Tretow-Loof, direktør i Newsec Advisory i Danmark.

”Vi er glade for at være en del af dette projekt, der har nogle spændende perspektiver. Vi oplever stor investorinteresse for byggeprojekter i København, så vi kan byde ind med flere gode bud på købere til de resterende byggeretter,” siger Kristian Reseke, Erhvervsmægler Colliers København”.

Selvom der kommer flere nye udviklingsprojekter til i omegnen af København, anser de tre ejendomsrådgivere Høje Taastrup C som en interessant case for både bolig og erhverv.

Mere samarbejde i fremtiden

Hvis salgsarbejdet omkring Høje Taastrup C bliver en succes, vil de tre ejendomsrådgivere ikke afvise, at de kommer til at samarbejde omkring lignende udviklingsprojekter.

”Man kunne måske tro, at der ville opstå problemer mellem vores involverede mæglerfirmaer, men tværtimod har vi set et samarbejde drevet af konkurrence, inspiration og dynamik. Jeg tror mange glemmer, at vi i forvejen har en lang række samarbejdsrelationer og snitflader i vores daglige arbejde. Det kan derfor meget vel være, at vi kommer til at se mere til denne type samarbejder i fremtiden om de helt store udviklingsprojekter,” slutter Peter Mahony, direktør i CC Property.

Af de tilgængelige byggeretter er der i øjeblikket en fordeling på ca. 50/50 mellem bolig og erhverv, hvor der for erhvervs vedkommende er muligheder for domiciler og flerbrugerejendomme.

I den kommende fase vil de tre ejendomsrådgivere være i dialog med deres omfattende kontaktnet af potentielle investorer, developere og lejere. Efterfølgende er det planen, at sætte bredere fokus på udviklingsprojektet bl.a. gennem events.

Fakta:

Arealudviklingsselvskabet der er stiftet af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre og Ejendomsselvskabet Norden, har igangsat en ambitiøs udviklingsplan for området mellem City 2 og Høje Taastrup Station, som skal udvikles til en ny levende bydel, Høje Taastrup C

Projektet for Høje Taastrup C er begyndelsen på en forvandling af Høje Taastrup mod at blive en mere sammenhængende, attraktiv og bæredygtig by.

Høje Taastrup C involverer hele det centrale Høje Taastrup, som om få år vil være forvandlet til et grønt bycentrum med masser af liv og oplevelser i et urbant parkmiljø.

Centralt i det grønne hjerte af Høje Taastrup C flytter ca. 3.000 nye borgere ind i områdets række- og punkthuse eller karrér på op til 6 etager. Nogle af bygningerne skal skabe rum for detailbutikker i stueetagen, der kan servicere de nye indbyggere samt ca. 4.000 nye medarbejderne i de virksomheder, som flytter til bydelen.

I udkanten af det nye Høje Taastrup C, tæt på hovedfærdselsårer og stationen, vil der være plads til godt 100.000 etagemeter erhverv. Endelig vil Høje Taastrups nye rådhus blive opført tæt på parkstrøget og City 2 for at understøtte udviklingen og skabe et naturligt samlingspunkt.

For yderligere information, kontakt:

Brian Tretow-Loof
Head of Transactions
+45 40 20 78 70
brian.loof@newsec.dk
Birger Grubbe
Partner, COO Certified Real
Estate Agent
+45 27 51 25 34
bg@cc-p.dk
Kristian Rikard Reseke
Commercial Advisor Investment
+45 20 25 72 57
kristian.reseke@colliers.com