Stor interesse for at bo i Høje Taastrups nye centrale bydel

Interessen for at bosætte sig i den nye bydel Høje Taastrup C er nu så stor, at Arealudviklingsselskabet bag den nye bydel lancerer to sociale medieplatforme, hvor interesserede kan følge med i udviklingen af bydelen. Man vil kunne følge Høje Taastrup C på henholdsvis Facebook og LinkedIn.

Også hos investorerne mærker man den store bevågenhed fra folk, der ønsker at blive skrevet op til en bolig. Senest har bydelen fået stor opmærksomhed, fordi man i oktober afholder en drive-in koncert med det danske topnavn Phlake.

Høje Taastrup C ligger i området mellem City2 og Høje Taastrup Station. Her vil en ny bydel med mere end 1200 nye boliger og godt 3000 beboere skyde op omkring en grøn bypark, der kommer til at være samlingspunkt og mødested for beboerne. Gennem byparken kommer verdens længste skaterbane til at løbe. Skaterbanen, der er tegnet af den verdenskendte danske mesterskater Rune Glifberg og hans arkitektmakker Ebbe Lykke, er samtidig en klimasikring, der skal forebygge oversvømmelser i området. Shoppingcentret City2 ombygges for millioner og bliver åbnet op, så forretninger og cafeer kommer til at ligge mod byparken. Høje Taastrups nye rådhus får også en prominent placering i byparken.

Lige nu er Høje Taastrup C en stor byggeplads, men allerede om et år vil mange af de nye ambitiøse og bæredygtige bydelsboliger stå klar til indflytning. Hundredvis af potentielle beboere har da også fået øjnene op for mulighederne og vist interesse for at flytte til den visionære bydel, der er designet af Cobes internationalt anerkendte og prisvindende arkitekter.

Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S, som ejes af Høje-Taastrup Kommune, Danske Shoppingcentre P/S og Ejendomsselskabet ATPFA II P/S, har i løbet af de seneste måneder fået over 600 henvendelser fra interesserede, som ønsker mere information og/eller at blive skrevet op til en bolig i den nye bydel. Det sidste kan Arealudviklingsselskabet dog ikke hjælpe med. Ønsker man at blive skrevet op til en bolig, skal det ske hos investorerne bag de enkelte byggerier. Men via selskabets hjemmeside kan man blive skrevet op på en interesseliste, så man får besked, når de enkelte boliger sættes til salg eller udlejning.

”Vi er meget glade og faktisk også lidt overvældede over den store interesse, som mange viser for at flytte til Høje Taastrup C. For at sikre at informationsniveauet bliver så højt som muligt, introducerer vi nu to nye SoMe-platforme på henholdsvis Facebook og LinkedIn. Her vil vi sørge for, at følgerne altid er blandt de første til at blive orienteret om udviklingen af Høje Taastrup C, om byggerierne, om hvor man skal henvende sig, hvis man vil skrives op til en bolig, om events og alt det andet spændende, der foregår herude,” siger adm. direktør Lars Bloch, Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S.

I Ejendomsselskabet Balder, der omkring årsskiftet offentliggjorde opkøbet af to byggefelter i Høje Taastrup C, oplever man også en tidlig interesse for de fremtidige boliger og den kommende bydel. Balder er i forvejen ved at opføre ”Agerhusene”, ”Lerholmen” og ”Lynghaven” i Høje-Taastrup Kommune, og udlejningen af de to første ejendomme er i gang. Balder er dermed en af de største private aktører inden for udlejningsboliger i kommunen.

”Vi ved fra vores nuværende udlejningsboliger i Høje-Taastrup Kommune, at der er meget stor interesse for at bo her. Både udlejningen af Agerhusene og Lerholmen går over al forventning, og etaperne bliver udlejet på utrolig kort tid. Vi forventer, at interessen for boligerne i vores kommende ejendomme, som indtil videre kaldes A10 og A17, i Høje Taastrup C bliver lige så stor. Lige fra at vi i december 2019 offentliggjorde købet af de to byggefelter, har vi løbende fået henvendelser fra personer, der ønsker at blive skrevet op til en bolig. Vi forventer, at interesselisten vokser væsentligt, når vi påbegynder markedsføringen af ejendommene,” fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder Danmark.

Han mener, at årsagen til den store interesse for Høje Taastrup C skyldes flere ting.

”Høje Taastrup C bliver en unik og levende bydel, som giver ikke mindst udflyttere fra København mulighed for at få meget mere bolig for pengene uden at skulle gå på kompromis med alt det, de holder af ved at bo i en storby. Her får man bl.a. et spændende byliv med butikker og supermarkeder, mange arbejdspladser, rekreative grønne områder, et forvandlet City2 og Høje Taastrup Station kun et stenkast væk. Og fra stationen kan man altså komme til Københavns Rådhusplads på blot 15-20 minutter. Så jeg kan godt forstå, at nogle gerne vil først i køen,” siger Flemming Joseph Jensen.