Høje-Taastrups rådhus er nomineret som Byens Bedste Arkitektur

Vinderen findes via dine og Berlingske-juryens stemmer. Så hver en stemme tæller! Man kan stemme helt frem til 1. september kl. 12.

Her kan du stemme: Nominerede 2023: Byens Bedste Arkitektur

Rådhuset blev officielt indviet 10. juni med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen. Siden da har der været en stribe meget populære rundvisninger for borgerne, hvor alle pladser er revet væk. På baggrund af den store succes arbejdes der på at arrangere flere rundvisninger.

Et moderne, uformelt rådhus

Berlingskes jury roser det nye rådhus for at være et godt bud på et moderne uformelt rådhus og hæfter sig bl.a. ved, ”… at det fra starten var tanken, at det skulle være et »folkets hus«. Det ser det ud til at være blevet, og især den storslåede, offentligt tilgængelige udsigtsterrasse på niende sal er med til at give bygningen ægte »wow-effekt«.

Om tagterrassen, der har en 360 graders udsigt ud over byen skriver Berlingske også:

”Man kan se til både Øresundsbroen og til Roskilde herfra, og terrassen er i det hele taget et godt billede på den åbenhed og kvalitetsbevidsthed, der er en rettesnor for det Høje-Taastrup 2.0, der er ved at opstå her.”

Juryen fornemmer også, at det er ”Borgernes Hus” med udendørs siddetrapper og liv indenfor i foyeren. Byrådssalen anerkendes for døre og glaspartier, så borgerne kan se byrådet holde møde – ligesom byrådssalen også kan bruges til teater-, foredrags- og musikarrangementer.

En moderne, blandet by

I indstillingen bemærker juryen også ”… den opgradering og transformation af byen, der er blevet udvidet med den moderne, blandede by Høje Taastrup C…”. Her er bl.a. den en kilometer lange skaterbane, som løber gennem hele bydelen, forbi rådhuset og skaber en velfungerende forbindelse mellem Høje Taastrup Station og City2.

”En følelse af sammenhæng er blevet skabt her, og rådhuset står som et naturligt fokuspunkt midt i det hele, synligt langvejs fra, som det gerne skal være med et rådhus”, skriver Berlingske.

Borgmester Michael Ziegler er meget glad for nomineringen:

”Vi er meget stolte af, at Høje-Taastrups nye rådhus er i finalen om at blive kåret som Byens Bedste Arkitektur. Vi synes selv, at rådhuset er et flot samlingspunkt i byen. Den flotte nominering viser, at man også langt ud over kommunegrænsen har fået øjnene op for, at rådhuset er en helt særlig oplevelse i Københavnsområdet. Men vi er i hård konkurrence med fire andre byggerier, så jeg håber jo meget, at rigtig mange vil gå ind og stemme på rådhuset som Byens Bedste Arkitektur”.

Rådhuset ligger på Rådhusstræde 1, 2630 Taastrup. Den spektakulære tagterrasse er åben for offentligheden i rådhusets åbningstid.

Læs Berlingskes anmeldelse af rådhuset:
Hele huset har en aura af overskud – men niende sal er den helt store attraktion (berlingske.dk)

Arkitekter: PLH Arkitekter og Atelier Lorentzen Langkilde
Ingeniør: COWI
Entreprenør: Nordstern (tidligere CASA)
Bygherrerådgiver: Moe
Masterplan for bydelen Høje Taastrup C: COBE
Indretning: mtre

 

Foto: HTK og Claus Bjørn Larsen