PFA skal bygge bæredygtige boliger i Høje Taastrup

Med en investering på 400 mio. kr. har PFA købt byggegrunde i den kommende bydel Høje Taastrup C, hvor der i de næste år skal bygges to DGNB-Guld certificerede boligejendomme.

PFA skal i de kommende år udvikle og opføre bæredygtige boliger i Høje Taastrup. Med en samlet investering på 400 mio. kr. har PFA netop købt to byggegrunde på i alt ca. 14.400 m2, og her skal der bygges to boligejendomme med i alt 150 lejligheder, 7 hotellejligheder samt 550 m2 erhverv.

Byggegrundene ligger i Høje Taastrup C, som Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C har lagt en ambitiøs udviklingsplan for, og som skal udvikles til en ny sammenhængende, mangfoldig og levende bydel på i alt 262.000 m2 i området mellem shoppingcentret City2 og trafikknudepunktet Høje Taastrup Station.

Investeringen er en del af PFA’s strategi om at investere i flere boligejendomme i hele landet – herunder at opføre mellem 1.000 og 2.000 boliger i omegnskommunerne til København inden 2025.

”Vores analyser identificerer Høje Taastrup som et af de interessante vækstområder i Danmark, hvor der er en høj efterspørgsel efter boliger. Det, forventer vi, vil fortsætte fremover – ikke mindst med tanke på, at Høje Taastrup med den kommende bydel vil forandre sig i en endnu mere attraktiv og bæredygtig retning. Derfor ser vi et stort potentiale i at bidrage til udviklingen med denne investering i Høje Taastrup C,” siger Mikael Fogemann, chef for Danske Ejendomme i PFA.

De kommende ejendomme bliver opført efter bæredygtighedscertificering DGNB Guld. De kommende beboere kan dermed se frem til to byggerier, der – hvad angår miljø, økonomi og sociale forhold – er blandt de bedste i Europa.

”At bæredygtigheden vil være i top i byggerierne, lægger vi stor vægt på som ansvarlig investor. Både fordi vi gerne vil være med til at udvikle samfundet i en mere bæredygtig retning, men også fordi det sikrer værdien af ejendommene i mange år frem, når der bygges bæredygtigt. Derfor er vi samlet set glade for denne investering, som vil bidrage til et godt og langsigtet afkast til vores kunder,” siger Mikael Fogemann, chef for Danske Ejendomme i PFA.